10 dana protesta u Turskoj

Prekomjerna upotreba sile policije nad Turskim protestantima koji ruše i devastiraju cijeli Taksim, okreću auta naopačke, nanose štetu tuđoj imovini, hlupaju šta stignu i po cijelu noć prave buku… da, policija je trebala sjediti skrštenih ruku.
sve je počelo kao ekološki protest, jer će se 20 stabala izmjestiti na drugu lokaciju a tu u parku napraviti šetalište ili tržni centar ili nešto treće, ni oni više nisu sigurni.
Sada je Tayip Erdogan lider koji teroriše svoj narod, monstrum koji ne sluša vapaj svog naroda, vođa koji svom narodu kaže da su razbojnici.. mislim stavrno.
ovdje pod hitno treba da se uključi Amerika i da jadni Turski narod spasi od ovako lošeg vođe, da im uvede demokratiju i po mogućnosti napravi haos. .
ovaj lider je u posljednih 10 godina od Turske napravio elitnu državu, nemaju dug prema MMF -u i u 10 godina su za pet puta povećali izvoz. Stvarno veoma loš lider koji gradi treći most na Bosforu, gradi treći aerodrom u Istanbulu. gradski saobraćaj, metrobus, metro..
pa Bože sta je sa ovim narodom, je li im stvarno toliko dobro da ne znaju šta će od sebe pa im ovi protesti dođu kao zabava. nemaju mu ništa drugo protivrječiti do zelenila. kako zaboravljaju da su se bunili za isto ovo zelenilo kada je uveo zabranu za sječu drveća tokom novogidišnjih praznika. Ljuta sam. Nerviraju me.
Istok im smeta, a zapad im je zvijezda uzdanica. a to šta su i ko su zaboravljaju. zaboravljaju odakle i gdje su im korijeni.
zabrana alkohola. ma dajte ljudi. pa zar i kod nas, i u evropi ne postoje ograničenja za prodaju alkohola maloljetnicima, zabrana prodaje u blizini škola… da li pod demokratijom podrazumijevaju stopu nezaposlenosti od 29 % kolika je trenutno u Španiji, hajd et da ne navodim nas od nekih 46%.
da li im je dobra Britanska policija koja svoje pobunjenike gazi konjicom. u Americi je crkva donijela odluku da se za vrijeme mise nigdje ne prodaje alkohol. nedeljom ni u jednom kafiću ne služe ni pivo.
ovdje je očito da postoje provokatori koji ne daju da se situacija smiri.
ne razumijem zašto se sve ovo dešava. neka prestanu. loše vibracije.

3 komentara

Komentariši